מעשה ידי להתפאר - עוגותי המפורסמות

10 רולדות שמרים ל-2 תבניות גדולות

החומרים
1 ק"ג קמח רגיל
2.5 ק"ג תפוחים מקולפים לגרד על פומפיה לסחוט את המיץ - נהדר לשתיה.
לפזר כמות גדולה כ- 3 כפות קינמון.
3 כפות שמרים יבשים.
1 כוס מיץ תפוזים סחוט או מבקבוק.
2.5 מרגרינה רגילה ללא מלח. אפשר חלק שמן או חלק חמאה לכמות של 500 גר' שומן.
1/2 כוס סוכר
אגוזים חתוכים כ- 150 גר'.
גרוד לימן לבצק.
1 ביצה למרוח את הרולדות לפני האפייה.
ריבה למריחת העלים.

ריבה
גם את הריבה אני מכינה מכל מה שיש לי בבית ואינו מתאים לאכילה כמו אפרסקים, תפוחים, דלעת, קישואים, עגבניות, תות שדה, שזיפים. 1 ק"ג על 1 ק"ג. יש לשקול את הפרי ובהתאם לבשל עם הסוכר על אש קטנה.
בסוף התהליך לסחוט 1 לימון לתוך הריבה, לקרר ולאכסן במקרר. (ללא חומרי שימור).

אופן ההכנה
להמיס מרגרינה - להניח בצד.
לערבב הסוכר השמרים והמיץ ולתת לתפוח.
להכניס לקמח את כל החומרים, ללוש ולתת לתפוח כשעה. ללוש שוב וליצור 10 כדורי בצק.
לרדד כל אחד מהכדורים למרוח ריבה, לפזר תפוחים מגורדים, אגוזים וליצור רולדה. 5 רולדות בכל מגש.
למרוח בביצה ולהכניס לתנור.
°170 כ- 3/4 שעה לאפיה.
כשהרולדות בצבע זהוב להוציא מהתנור, כשהן מתקררות לפזר אבקת סוכר.
יש אפשרות רק ל- 5 רולדות 1/2 מהכמות.

בתאבון!

קליפות פומלה מסוכרות

3 פומלות יתנו כ-1 ק"ג קליפות.

אופן ההכנה
להוריד את הציפה הירוקה מהפומלה בעדינות.
בעזרת סכין להפריד בראש הפומלה את הציפה הלבנה מהפרי עצמו, ליצור רצועות צרות לאורך הפרי ברוחב של 1 ס"מ.
לחתוך אותן לקוביות של 1 ס"מ כל אחד.
לשקול כדי לדעת כמה סוכר יצטרכו לבישול.
להשרות את הליפות במים למשך יומיים ולהחליף כ- 3 פעמים את המים. להרתיח פעמים ולשפוך את המי, לסחוט את הקליפות -לא לגמרי להוציא את המרירות.
לבשל 1 ק"ג פרי * 1 ק"ג סוכר על אש קטנה ולערבב שלא יישרף עד גמר הנוזלים.

מתאים לכיבוד ולקישוט.
בתאבון!