מעשה ידי להתפאר - עוגותי המפורסמות

10 רולדות שמרים ל-2 תבניות גדולות

החומרים
1 ק"ג קמח רגיל
2.5 ק"ג תפוחים מקולפים לגרד על פומפיה לסחוט את המיץ - נהדר לשתיה.
לפזר כמות גדולה כ- 3 כפות קינמון.
3 כפות שמרים יבשים.
1 כוס מיץ תפוזים סחוט או מבקבוק.
2.5 מרגרינה רגילה ללא מלח. אפשר חלק שמן או חלק חמאה לכמות של 500 גר' שומן.
1/2 כוס סוכר
אגוזים חתוכים כ- 150 גר'.
גרוד לימן לבצק.
1 ביצה למרוח את הרולדות לפני האפייה.
ריבה למריחת העלים.

ריבה
גם את הריבה אני מכינה מכל מה שיש לי בבית ואינו מתאים לאכילה כמו אפרסקים, תפוחים, דלעת, קישואים, עגבניות, תות שדה, שזיפים. 1 ק"ג על 1 ק"ג. יש לשקול את הפרי ובהתאם לבשל עם הסוכר על אש קטנה.
בסוף התהליך לסחוט 1 לימון לתוך הריבה, לקרר ולאכסן במקרר. (ללא חומרי שימור).

אופן ההכנה
להמיס מרגרינה - להניח בצד.
לערבב הסוכר השמרים והמיץ ולתת לתפוח.
להכניס לקמח את כל החומרים, ללוש ולתת לתפוח כשעה. ללוש שוב וליצור 10 כדורי בצק.
לרדד כל אחד מהכדורים למרוח ריבה, לפזר תפוחים מגורדים, אגוזים וליצור רולדה. 5 רולדות בכל מגש.
למרוח בביצה ולהכניס לתנור.
°170 כ- 3/4 שעה לאפיה.
כשהרולדות בצבע זהוב להוציא מהתנור, כשהן מתקררות לפזר אבקת סוכר.
יש אפשרות רק ל- 5 רולדות 1/2 מהכמות.

בתאבון!

קליפות פומלה מסוכרות

3 פומלות יתנו כ-1 ק"ג קליפות.

אופן ההכנה
להוריד את הציפה הירוקה מהפומלה בעדינות.
בעזרת סכין להפריד בראש הפומלה את הציפה הלבנה מהפרי עצמו, ליצור רצועות צרות לאורך הפרי ברוחב של 1 ס"מ.
לחתוך אותן לקוביות של 1 ס"מ כל אחד.
לשקול כדי לדעת כמה סוכר יצטרכו לבישול.
להשרות את הליפות במים למשך יומיים ולהחליף כ- 3 פעמים את המים. להרתיח פעמים ולשפוך את המי, לסחוט את הקליפות -לא לגמרי להוציא את המרירות.
לבשל 1 ק"ג פרי * 1 ק"ג סוכר על אש קטנה ולערבב שלא יישרף עד גמר הנוזלים.

מתאים לכיבוד ולקישוט.
בתאבון!

הסלטים המיוחדים שלי

הסלטים הם שילוב של ירקות, בעיקר ירקות העונה טריים, המהווים מרכיב חשוב בתהליך הדיאטה.
על פי המלצות המומחים יש לאכול שלוש פעמים במשך היום, מנה סלט לפני כל ארוחה . או בארוחה עצמה .
הסלט ישביע את הרעב ,יגוון את הטעמים, יכניס צבע ובוודאי טעם.
להלן מספר סלטים מיוחדים וקלים.

סלט צנון אדום

לגרד על פומפיה עבה צנון אדום אחד או שניים.
לטבל במלח, לימון וקצת שמן זית.
מתאים במיוחד אחרי ארוחות שמנות כמו חמין או מטוגן.

סלט קישואים קר

יש להשתמש ב- 5 קישואים בינוניים.
לחתוך את הקישואים לקוביות או פלחים קטנים
להרתיח עם מים 2 כפיות מלח הרתחה קלה, קצת לרכך לקרר ולהוסיף כף מיונז.

סלט קישואים חם

יש להשתמש ב-5 קישואים בינוניים.
לטגן בצל אחד עד שמזהיב להוסיף את הקישואים החתוכים לקוביות או פלחים,
טיפה להשחים מוסיפים חצי כוס מים מלח ופלפל שחור
זמן הבישול כ-10 דקות . להגיש חם

סלט חסה

לשטוף היטב את החסה לחתוך לחתיכות של שני סמ'
הרוטב : בכוס 2-3 שיני שום כתושים,
1 כף חומץ .
2 כפות מים
1 כף גדולה מיונז
1 כפית מלח
לערבב לשפוך על החסה לפני הארוחה..

סלט פיטריות חם

לטגן בצל גדול עד שיזהיב
להוסיף 2-3 עגבניות חתוכות ולערבב עם הבצל
להוסיף חצי כוס מים ,לבשל ,לפתוח קופסה של פטריות חתוכות לשטוף לסנן ולהוסיף,
לטבל במלח פלפל שחור .להגיש חם.

סלט חסה עם מנגו וענבים.

לשטוף היטב את החסה .
לחתוך כ-2 סמ' להוסיף קוביות של מנגו, וענבים שחורים או ירוקים,
לטבל במלח ,סוכר ,לימון טרי ושמן זית. אגוזי מלך .אפשר להוסיף כל פרי כמו שזיפים ,אפרסקים משמש ,
לגוון בצבע ובטעם. וכן בפירות יבשים או מסוכרים כמו :דבלים ,חמוציות .פפיה .אפשר להוסיף ליקר להשביח הטעם .

גזר חי

להסיר את הקליפה של 4-5 גזרים.
לרסק על פומפיה ,להוסיף תפוז סחוט או לימון סחוט בתוספת סוכר ומים.
הגזר צריך להיות מכוסה בנוזל ,להשאיר העסיסיות שלו.
אפשר להוסיף צימוקים .אגוז המלך וחתיכות אננס מקופסא או אננס מסוכר.

סלט סלק חי

לקלף את הסלק לרסק על פומפיה גסה להוסיף מלח ,לימון ,שמן זית.

סלק מבושל  מתוק קר

לבשל את הסלק עם הקליפה ומים.להסיר הקליפה, לחתוך לקוביות קטנות להוסיף סוכר ולימון .להוסיף ממי הבישול לסלט .

סלט ביצים

לבשל במים ומלח כ-4 ביצים .לביצים קשות .
לקלף אותם לחתוך לקוביות, להוסיף מלח פלפל שחור, לימון .שמן זית.בצל ירוק, או בצל יבש.

ביצה רוסית

4 ביצים לבשל עם מלח לביצים קשות.
לחתוך לחצאים -8 חצאים.להוציא את החלמון הקשה מהחלבון ,למעוך להוסיף מלח ,פלפל שחור שמן זית פיטרוזיליה קצוצה דק ולמלא את החצאים הריקים במילוי.
אפשר לקשט במיונז.

סלט תפוחי אדמה וגזר

לבשל כ-4 תפוחי אדמה ,
2 גזרים 2 ביצים .
לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה ,הגזרים והביצים לקוביות קטנות
לחתוך קוביות קטנות של מלפפון חמוץ ולהוסיף לתערובת.
להוסיף להם מלח ,פלפל שחור . לימון ושמן זית מתאים לפסח כסלט משביע ולארוחות ללא בשר.

סלט פלפל אדום ובצל אדום

להוציא מהפלפל אדום את הגרעינים
לחתוך את הפלפל בעיגולים בעובי חצי סמ'
לחתוך בצל אדום לעיגולים
לטבל בלימון ,מלח ושמן זית .אפשר להשתמש בפלפל ירוק או צהוב.

סלט פירות טריים

אפשר להתחיל בסלט או לקנח בו
2-3 בננות תפוח עץ ,
2 תפוזים חתוכים לקוביות ,
מיץ מ 2 תפוזים,
1 -2 אפרסמון,
אגוז המלך ,
לימון סחוט ,
קצת סוכר ,
ליקר או יין אדום.
בהתאם לעונה אפשר להוסיף ענבים או שזיפים משמש או אפרסק.

סלט חצילים במרינטה

את החצילים צריך לבחור בגודל בינוני קלים במשקל.
3-4 חצילים .
לחתוך לפרוסות פחות מ- 1 סמ'. כל פרוסה .
לפזר עליהם מלח ,להניחם על מגש באלכסון להוציא מהם את המרירות.לסחוט מעט, ולטגן חצי טיגון.
להניחם בכלי מזכוכית מרובע עם מכסה
לפזר עליהם פרוסות של שום ולטבול אותם בחומץ הדרים עם מים שיהיו מכוסים חצי כוס חומץ + חצי כוס מים.
להשאיר הכלי בחוץ ולמחרת היום להכניס למקרר.

סלט חצילים במיונז או טחינה

2 חצילים להכניס לגריל או לצלותם על אש פתוחה.
לקלפם למעוך את תוכנם להוסיף מלח ,לימון,שום 2-3 שיניים 1 כף מיונז או טחינה .

סלט חצילים עם ירקות

2-3 חצילים להכניס לגריל או לצלותם על אש פתוחה.
לקלפם, למעוך את תוכנם להוסיף מלח .
לימון ,ירקות חתוכים- עגבניה, פלפל אדום, מלפפון ירוק, בצל יבש, להוסיף קצת שמן סויה.
את שני הסלטים של החצילים אפשר להכין יחד. אחרי הטיבול של המלח והלימון. להפריד.

סלט מלפפון ירוק

לחתוך את 4-5 מלפפונים לפלחים דקים
לטבל במלח ,2-3 שומים כתושים .
חומץ 2 כפות, ושמיר קצוץ. אפשר גם עם נענע .